Menu

Get Socialize

13. sajam kolekcionarstva i antikviteta okupio 30 izlagača

17.02.2018 918 47 Nema komentara

Description

Međunarodni sajam kolekcionarstva i antikviteta „Denarius 2018“ po 13. put je organizovan u Gradišci. Stara ordenja, oruđe, oružje, novac, poštanske marke i druge predmete izložilo je 30 kolekcionara. Organizatori su zadovoljni jer je sajam svaki put sve masovniji.

„Sajam je sve veći, imamo novih izlagača i uvijek ima šta novo za vidjeti. Imamo posebnu vitrinu u koju svaki put stavljamo najvrijednije eksponate“, istakao je Alen Mešić, predsjednik Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ Gradiška.

Izlagači iz banjalučkog Udruženja „Denarius“ na sajmu su predstavili dio kolekcije iz oblasti faleristike, stare medalje i ordenja.

„Izložili smo dio ordenja koji datira od 1865. godine do početka Drugog svjetskog rata. Posebno bih izdvojio orden Takovskog krsta, kao najrijeđi i najskuplji, te orden albanske spomenice“, rekao je Bojan Ćosić, iz Udruženja „Denarius“ Banjaluka.

Na gradiškom sajmu kolekcionarstva i antikviteta prvi put je učestovao Boris Polovina iz Novog Sada.

„Uglavnom se bavim numizmatikom, odnosno sakupljanjem starih novčanica. Imam i predmete iz filatelije i drugo“, kaže Polovina.

Udruženje „Denarius“ iz Gradiške svake godine organizuje tri sajma kolekcionarstva i antikviteta. Tako će biti i u toku 2018. Nakon 13. sajma, naredni će biti održani u julu i oktobru.

Kultura