Menu

Get Socialize

1415 za pomoć Udruženju “Duga” u nabavci logopedskih aparata

31.08.2018 358 4 Nema komentara

Description

Udruženje „Duga“, koje okuplja roditelje djece sa autizmom iz gradiške opštine, pokrenulo je humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstva za nabavku logopedskih aparata za rehabilitaciju govora i sluha kod djece sa pervazivnim razvojnim poremećajima. U toku septembra biće aktivan humanitarni broj 1415. Pozivom na ovaj broj građani će darovati jednu KM i pomoći akciju Udruženja Duga.

„Pokrenuli smo akciju kako bi nabavili najsavremenije aparate i pomogli našoj djeci. Broj će biti aktivan od 1. do 30. septembra. Vrijednost aparata je oko 7000 KM, a u tu cijenu uključena je i obuka naših terapeuta. Nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava“, istakao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja „Duga“ Gradiška.

Logoped Olga Bakić, koja radi sa djecom u Udruženju „Duga“, pojasnila je kakve efekte daju pomenuti aparati, digitalni logopedski set i vibrafon. Ističe da su instrumenti veoma jednostavni i bezbolni za djecu, te da u kratkom roku daju pozitivne rezultate i značajno poboljšavaju govor i sluh.

„Digitalni logopedski set pomaže u rehabilitaciji glasa i govora. Instrument radi po principu digitalne obrade zvučnog singala i to na vrlo brz i precizan način, skoro kao ljudski mozak. Vibrafon je veoma važan, takođe. Pomoću njega se vrši logopedska masaža i pomaže djeci koja imaju problema sa pokretljivošću mišića orofacijalne regije“, naglasila je Bakićeva.

Nabavci logopedskih aparata nadaju se roditelji djece sa autizmom, članovi Udruženja „Duga“. Savremena tehnologija mnogo bi pomogla njihovim mališanima.

„Moje dijete ima problema sa govorom. Već godinu dana dolazi na tretmane koje organizuje Udruženje i zadovoljni smo napretkom. Pozivam sve građane da podrže humanitarnu akciju“, kazao je Miroslav Babić, roditelj.

Pozivom na broj 1415 u periodu od 1. do 30. septembra darovaćete 1 KM za nabavku logopedskih aparata za rehabilitaciju govora i sluha. Akciju možete podržati i uplatom sredstava na žiro račun broj: 567-321-27000051-05, otvoren kod Sberbank a.d. u Gradišci  na ime Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

 

Društvo