Menu

Get Socialize

18 nagrada za učenike gradiške Muzičke škole

06.03.2018 882 36 Nema komentara

Description

Učenici Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ iz Gradiške na nedavno održanom takmičenju u Bijeljini postigli su veliki uspjeh. Sa internacionalnog festivala muzike „Primavera“, iz Etno sela „Stanišići“, mladi muzičari iz Gradiške vratili su se sa ukupno 18 nagrada,  pet prvih, osam drugih, i pet trećih nagrada.

„Sviram violinu i osvojila sam prvo mjesto, 99 bodova sam imala. Najviše mi je pomogao moj nastavnik Ivan Otašević“, kaže Iva Ristić, učenica drugog razreda.

„Osvojila sam prvo mjesto zahvaljujući mojoj nastavnici Tanji Ristić. Klavir sviram od septembra, a dnevno vježbam oko sat vremena“, kaže Lea Vučaj, učenica pripremnog razreda.

„Osvojila sam prvo i drugo mjesto u Bijeljini, a u Zagrebu prvo. Zadovoljna sam“, ističe Emilia Jovičić, učenica pripremnog razreda.

„Ovo je drugo takmičenje na kojem sam učestvovala, i osvojila sam prvo mjesto. Sviram violinu, i svakodnevno vježbam“, priča Kristina Brkić, učenica drugog razreda.

„Sviram gitaru. Osvojio sam prvu nagradu, imao sam 91 bod. Učestovao sam i prethodne dvije godine, i takođe sam bio prvo mjesto“, kaže Stefan Pandžić, učenik trećeg razreda.

Učenike sa Odsjeka za violinu za takmičenje je pripremao nastavnik Ivan Otašević. Ističe da je ponosan na svoje đake.

„Učenici su ispoštovali sve naše dogovore i takmičili se na visokom nivou. Bilo je takmičara iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i cijele BiH. Sve je proteklo u najboljem redu“, rekao je Otašević.

Uspjehom učenika zadovoljan je i direktor Muzičke škole Ivan Ristić.

„Ovo su zaista sjajni rezultati. Naši učenici i profesori i ovom prilikom su potvrdili svoj kvalitet. Takmičenja su bitna za učenike jer na njima pokazuju svoja umijeća, imaju priliku da čuju druge đake, a i da steknu nove prijatelje“, istakao je Ristić.

Nakon što su se na takmičenju u Bijeljini predstavili u najboljem svijetlu, učenici OMŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške pripremaju se za nove izazove. Već u subotu očekuje ih takmičenje u Prijedoru, a zatim i Republičko takmičenje u Banjaluci, krajem marta.

Društvo