Menu

Get Socialize

40 KM kazna za neposjedovanje zimske opreme

13.11.2018 360 14 Nema komentara

Description

Od četvrtka, 15. novembra, u Republici Srpskoj počinje obavezna vožnja sa zimskom opremom i trajaće sve do 15. aprila iduće godine, bez obzira na vremenske prilike. Novčana kazna za neposjedovanje zimske opreme iznosiće 40 KM.

Počela je i tradicionalna kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018”, u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto-moto društva.

“Cilj ove aktivnosti je povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju. Samim tim, moramo povesti računa da vozilo pripremimo za zimske uslove vožnje. Osnovna stvar o kojoj bi trebalo da se povede računa, kada je u pitanju zimska oprema, jeste da putničko vozilo mora da posjeduje zimske gume sa minimalno 4 mm dubine gazećeg sloja ili ljetne gume sa istom dubinom, ali uz obavezno posjedovanje lanaca”, rekao je Dejan Šljivić, sekretar Auto-moto društva Gradiška.

Iz Auto-moto društva Gradiška poručuju da će u narednim danima ,  u saradnji sa gradiškom saobraćajnom policijom, vršiti preventivnu provjeru pripremljenosti vozila za zimske uslove vožnje. Tom prilikom vozačima će podijeliti i letke sa savjetima za bezbjednu vožnju u zimskim uslovima.

“Treba da se vozi sa više opreza i pažnje, da se malo uspori i naravno da se vozilo pripremi što bolje za zimske uslove vožnje”, naveo je Šljivić.

Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018” trajaće do 30. novembra i podržana je od strane Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Društvo