Menu

Get Socialize

60 božićnih pečenica za socijalno-ugrožene porodice

06.01.2019 686 16 Nema komentara

Description

Predstavnici Opštine Gradiška i Centra za socijalni rad Gradiška obišli su 60 socijalno-ugroženih porodica sa područja gradiške opštine, kojima su uručene božićne pečenice i paketi sa hranom.

„Naš cilj je da, u ovim najradosnijim prazničnim danima, obradujemo porodice koje su u stanju socijalne potrebe kako bi sutra imali kompletan ručak. Radi se o porodicama koje imaju i po osmoro djece. Želimo da i oni osjete zadovoljstvo u svom domu i da imaju ugodan Božićni ručak“, istakao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Porodice Gajić i Novković ova posjeta je obradovala i, kako kažu, donacija im mnogo znači.

„Ne radim i zahvaljujem se načelniku opštine i direktoru Centra za socijani rad na ovoj pomoći, na Badnji dan. Mnogo će mi značiti“, rekao je Draženko Gajić, otac osmoro djece.

„Ova pomoć mi puno znači jer sam samohrana majka. Već sedam godina živim sama sa djetetom, a prije mjesec dana sam ostala bez posla“, izjavila je Dušanka Novković.

U Centru za socijalni rad izrađena je socijalna karta građana na osnovu koje su odabrane porodice, a a u akciji su učestvovale i kompanije „Leburić“, „Minea“ i „Sladojević“, koje su donirale pakete sa salatom, kolačima, kafom, šećerom i hljebom.

Društvo