Menu

Get Socialize

Besplatne vakcine protiv sezonskog gripa u Gradišci

11.02.2021 856 49 Nema komentara

Description

U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja Gradiška stiglo je novih 260 doza vakcina proitv sezonkog gripa i danas će za sve zainteresovane početi besplatna vakcinacija. Riječ je o vakcinama koje je  Institutu za javno zdravstvo RS donirala Vlada Srbije.

„Republička organizacija nestalih i zarobljenih boraca i porodice poginulih se obratila Institutu sa potrebom da svi njihovi članovi stariji od 65 godina budu vakcinisani. Za sve te članove i druge građane počećemo danas sa vakcinacijom u našoj službi od 7 do 14 časova, i to mogu uraditi bez naručivanja“ rekla je dr Slađana Tepavac, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška.

Ukoliko građani pokažu veću zainteresovanost ,moćićemo preuzeti još određenu količinu vakcina kaže doktorica Tepvaca.Ona objašnjava da je poželjno da se vakcinacija obavi u oktobru ili novembru, ali stručnjaci smatraju da može i u toku cijele sezone gripe.Spomenula je takođe i vakcinaciju protiv korona virusa koja će u Republici Srpskoj početi sutra i to na Univerzitetsko kliničkom centru i to zasad samo zdravsteni radnici.

U Gradišci je posljednjih dana registrovan  nešto veći broj pozitivnih lica na virus korona, ali nije značajno pogoršana epidemiloška situacija, kaže dr Tepavac, jer su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom u odnosu na raniji period. Ona je istakla da je trenutno u Gradišci na virus korona pozitivno 57 lica.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac rekla je da će radnici Doma zdravlja, ići na edukaciju za vakcinisanje protiv kovida 19.

Uncategorized