Menu

Get Socialize

Ada Laktaši pobjednik Gradske lige u kuglanju

20.06.2018 499 27 Nema komentara

Description

Gradska liga u kuglanju za 2018. godinu okončana je trijumfom ekipe Ada Laktaši koja je, u veoma uzbudljivom i do kraja neizvjesnom finalu, savladala Moćne Rendžere na čunjeve 2203:2169. Ekipa iz Laktaša je od početka takmičenja igrala odlično i do titule pobjednika je došla bez poraza.

„Bilo je dobro. Odigrali smo bez poraza i kao kapiten ekipe sam zadovoljan rezultatima i prvim mjestom i nadam se da će i i duće godine biti ovako. Finale je bilo neizvjesno. Igralo se do kraja, do zadnjih kugli, odlučili su čunjevi“, rekao je Dalibor Tatić iz pobjedničke ekipe.

Ekipa Moćni rendžeri sastavljena je većinom od ženskih članova, bivših i sadašnjih kuglašica Kozare. Samo 35 čunjeva ih je dijelilo od pobjede i prve titule za jednu žensku ekipu.

„Očekivali smo da se plasiramo među četiri ekipe, a potajno smo se nadali finalu. Ove godine smo drugi, nadam se da ćemo iduće biti prvi. Pošto smo mi jedina ekipa koja u svom sastavu ima četiri žene ovoje za nas veliki uspjeh“, rekla je Tatjana Dajić iz moćnih Rendžera.

U ovogodišnjoj Gradskoj ligi učešće je uzelo devet ekipa. U kuglaškom klubu Kozara, koji je organizovao takmičenje, zadovoljni su odazivom kuglaša i prikazanim partijama.

„Igrali su svi najbolji igrači i igračice sa područja Gradiške i Laktaša, svi aktuelni reprezentativci koji su bili na posljednjem svjetskom prvenstvu, juniorskom i seniorskom, uključujući i pojedinačne šampione države Maju Kovačević i Nemanju Galića“, istakao je Darko Lacković, organizator takmičenja.

Bronzane medalje pripale su članovima ekipe Šumarija koja je u utakmici za treće mjesto bila bolja od Oldtajmersa. Pored nagrada za tri najbolje ekipe, nagrađeni su i najbolji pojedinci: Nemanja Galić, najbolji aktivni igrač lige i Bogdan Blagojević, najbolji amaterski igrač lige.

Novosti