Menu

Get Socialize

Aktuelni projekti „Vodovoda“ biće završeni prije roka

19.11.2020 1121 34 Nema komentara

Description

Ukoliko vrijeme posluži, mještani Orahove i Gašnice, pitku vodu trebalo bi da dobiju prije proljeća, kada je zvanično rok za završetak radova na izgradnji sistema vodosnabdijevanja u ovom dijelu Gradiške.

„Izgradnja ključnih objekata, rezervoara i pumpne stanice, je završena“, ističe direktor Sandro Zeničanin. U toku je uređenje manipulativnih površina oko rezervoara i izgradnja potisno distributivnih cjevovoda.

Podsjetimo, izgradnja vodovodne mreže u Orahovoj i Gašnici realizuje se donatorskim sredstvima Vlade Republike Češke. Preduzeće „Vodovod“ je za ovaj projekat uspjelo obezbijediti sredstva u uznosu od 1 530 000,00 KM.

Dobrom dinamikom teku i radovi u istočnom dijelu grada.  Završetkom poslova biće riješen problem nedostajuće komunalne infrastrukture, odnosno vodovodne mreže, u rejonu naselja Krošnja i Jelšingrad 2, kako bi se olakšala izgradnja stambenih, stambeno-poslovnih i objekata male privrede, te poboljšale hidraulične karakteristike vodovodnog sistema za naselja u ovom dijelu grada. Vrijednost ove investicije iznosi 180 000 KM. Sredstva u visini od 100 000 KM obezbijeđena su putem Investicione razvojne banke, a preostali iznos iz Bužeta grada Gradiška.

U pilot zoni koja je odabrana za implementaciju projekta daljinskog očitavanja potrošnje vode kod krajnjih korisnika, naselju kod Stočne pijace, u toku je ugradnja ultrazvučnih vodomjera sa senzorima.

„Očekujem da ćemo do kraja mjeseci završiti poslove i pustiti sistem u probni rad, te na taj način modernizovati našu uslugu“, kaže Zeničanin. Putem web platforme, svi potrošači koji budu imali smart vodomjere moći će samostalno očitavati svoju potrošnju i biti obavještavani o eventualnim problemima na sistemu.

„Želimo u dogledno vrijeme ovaj sistem obezbijediti na što širem području grada“, ističe Zeničanin, dodajući da je preduzeće, u cilju obezbjeđivanja potrebnih sredstava, apliciralo prema mnogim međunarodnim institucijama.

U „Vodovodu“ konstantno prate mogućnosti koje se nude kod međunarodnih partnera i, shodno tome, redovno ažuriraju planove za naredni period. „Mnoge investicije su već vrlo izvjesne u idućoj godini“, poručio je Zeničanin.

Uncategorized