Menu

Get Socialize

Ambasador Slovenije u Gradišci

15.06.2018 478 14 Nema komentara

Description

Novi ambasador Republike Slovenije u BiH Zorica Bukinec, boravila je danas u posjeti opštini Gradiška. Tom prilikom je sa načelnik opštine Zoranom Adžićem razgovarala o mogućnostima poboljšanja saradnje Slovenije i Gradiške, koja je kao i BiH važan partner u međunarodno razvojnoj saradnji.

“Načelnik je predstavio opštinu u kojoj je vidljivo zalaganje za modernizaciju poslovne okoline. Kao što je poznato da je Granični prelaz važan je i za Sloveniju tako da mi pratimo sa velikom pažnjom razvoj u vezi sa izgradnjom mosta” kaže Zorica Bukinec, ambasador Republike Slovenije u BiH.

“Drago mi je što je ambasadorica prepoznala volju I želju za bolju saradnju, mada u Gradišci već imamo nekoliko slovenskih kompanija, a zamolili smo ih da nam preporuče još kompanija” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Načelnik Adžić je izrazio zadovljstvo što je novi ambasador Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorica Bukinec posjetila Gradišku i uvjerila se da opština ima ozbiljnu lokalnu upravu koja je spremna da sarađuje sa svim zemljama, članicama Evropske unije.

Društvo