Menu

Get Socialize

Ante Živković i Lusija Kimani pobjednici Gradiškog polumaratona

07.04.2018 1622 14 Nema komentara

Description

Gradiški polumaraton je doživio drugo izdanje. Ove godine najbolji polumaratonac u muškoj konkurenciji je Ante Živković iz Hrvatske, koji je stazu od 21,1 kilometar istrčao za sat i dvanaest minuta.

Kao i prošle godine u ženskoj konkurenciji, prva kroz cilj je prošla Lusija Kimani olimpijka iz Kenije, koja živi u Prijedoru.

Polumaraton je počeo trkom na 1000 metara, u kojoj je učestvovalo više od 100 djece. Najmlađi su dobili medalje i diplome.

U Gradišci se trčalo i na pet kilometara. Oko 250 trkača učestvovalo je u tzv. trci zadovoljstva. Ivana Mirković je stigla prva u ženskoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji ponovo je Sveto Krstić iz Atletskog kluba Vlasenica. Stazu je istrčao za 18 minuta i pet sekundi.

Drugi Gradiški polumaraton okupio je 450 učesnika, od čega oko 200 polumaratonaca. Polumaraton u Gradišci istrčao je Darko Kralj iz Slovenije, koji ima 54 godine. Kralj je peti prošao kroz cilj.

Za organizaciju polumaratona pobrinuo se Atletsko-rekreativni klub Gradiška. U opštinu na Savi trkači su stigli iz Slovenije, Makedonije, Austrije, Čilea, Švedske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Drugi Gradiški polumataroni podržali su sponzori i opština Gradiška.

Ove godine za trkače je organizovano i profesionalno mjerenje vremena prolaska kroz cilj. Za najbolje su obezbijeđeni pehari, diplome i sponzorski paketi, a prvih pet polumaratonaca u muškoj i ženskoj kategoriji dobili su novčane nagrade.

Novosti