Menu

Get Socialize

Asfaltirana dionica puta u Ćelinovcu

06.08.2018 987 9 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić svečano je pustio u upotrebu asfaltiranu dionicu puta u Mjesnoj zajednici Ćelinovac u dužini od 2000 metara. On je istakao da je put veoma važan za mještane, jer ovo selo spaja sa drugim mjesnim zajednicama, Kijevcima, Jazovcom i Cerovljanima.

„Ovdje imamo modernu saobraćajnicu gdje su građani MZ Ćelinovac za petnaest minuta u Gradišci, a za četrdeset pet minuta u Banja Luci. Sve je to u cilju podrške ruralnog razvoja u izgradnji infrastrukture na čitavom prostoru opštine Gradiška da građani ostanu da žive ovdje“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Projekat asfaltiranja puta u Ćelinovcu koštao je oko 180 hiljada KM. Sredstva za izgradnju obezbjedili su lokalna uprava, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS, kabinet predsjednika Srpske i banjalučka Biskupija. U finansiranju ovog projketa su učestvovali i mještani koji kažu da su zadovoljni, jer je ova dionica puta asfaltirana.

„Ovo nikad niko nije uradio što smo mi. Čekali smo dugo na ovo. Još nam ostaje da uredimo dom i još desetak kilometara asfalta“ kaže Gojko Škrbo.

“Veoma sam srećan i ponosan danas kao i svi ovi mještani, jer smo kao jedno malo selo uspjeli da ostvarimo ovakav rezultat. Smatraćemo uspjehom ako se ovdje poveća broj stanovnika i jednog dana dobijemo autobusku liniju” rekao je Stanislav Kozminčuk, mještanin.

Slični projekte širom opštine Gradiška planiraju se realizovati u narednom periodu, kako bi se stvorili bolji uslovi za život u ovim sredinama.

Društvo