Menu

Get Socialize

Asfaltirano oko 1700 metara puta u Rovinama

04.11.2020 1431 32 Nema komentara

Description

Iz gradskog Budžeta za ove namjene utrošeno je oko 170 000 KM. Novoasfaltirane dionice mještanima je na upotrebu predao gradonačelnik Zoran Adžić.

„Gradska uprava je nastojala da mještanima ovog naselja, koji su najvećim dijelom doselili iz ratom zahvaćenih područja, omogući pristojan život. Izgradnjom osnovne infrastrukture, riješeno je pitanje vode, struje i kvalitetne putne povezanosti“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Adžić.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Drago Vujić zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku Gradiške na razumijevanju za potrebe mještana ove mjesne zajednice koja broji oko 2500 mještana.

Osim raznolike nacionalne strukture mještana, ova mjesna zajednice ima još jednu specifičnost, kojom se malo koja sredina, naročito izvan gradskog područja, može pohvaliti – samo jedna ulica u ovom naselju broji četrdesetoro djece uzrasta od jedne do petnaest godina.

U narednom periodu, Savjet ove mjesne zajednice zalagaće se za realizaciju još nekih projekata koji bi omogućili ugodniji život mještanima Rovina. Vujić ističe da će biti potrebno kompletirati javnu rasvjetu, asfaltirati preostali dio naselja, a prvenstveno je, naglašava, potrebno izgraditi pješačku stazu uz glavni put.

Uncategorized