Menu

Get Socialize

Automobili blokiraju put vatrogascima

20.12.2019 503 15 Nema komentara

Description

Na proteklom zasjedanju gradske Skupštine u Gradišci ukazano je na problem pristupa pojedinim objektima:poslovno- stambenim zgradama i ustanovama u užem centru grada, u slučaju intervencija vatrogasne jedinice. Primijećeno je da parkirana vozila uz same objekte na mnogim mjestima onemogućavaju pristup vatrogasnim vozilima. Kompletan potez od starog hotela do fontane je u velikom problemu. Od parkiranih automobila, ne može se prići ni jednoj zgradi, ističe odbornik Boban Mandić, dodajući da je slična situacija i u blizini drugih javnih objekata.

„Činjenica je da imamo problem, te apelujemo na sugrađane da vode računa o tome, prilikom parkiranja. U saradnji sa drugim službama, nastojaćemo ove probleme prevazići, kako bismo u slučaju potrebe da se interveniše, na vrijeme mogli reagovati“, poručuju iz Profesionalne vatrogasne jedinice.

Starješina Goran Stojaković je tokom skupštinskog zasjedanja takođe naglasio da bi u narednom periodu, u saradnji sa Gradskom upravom, trebalo da bude riješeno pitanje obezbjeđenja preostalog dijela sredstava za nabavku auto – ljestvi, specifičnog vozila neophodnog za gašenje požara na visokim objektima.

„To je strateško pitanje, definisano i razvojnom Strategijom grada, koje ćemo rješavati u narednom periodu“, poručio je Stojaković.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!