Menu

Get Socialize

Besplatni mamografski pregledi u Lužanima

27.08.2020 847 22 Nema komentara

Description

Oko 50 žena u Mjesnoj zajednici Lužani kod Gradiške obavilo je besplatan mamografski pregled. Dvodnevna aktivnost dio je projekta “Dani zdravlja”, kojeg I ove godine realizuje Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Narcis” iz Gradiške.

“Ukupno će biti obavljeno 100 mamografskih pregleda u Lužanima i Turjaku. Poštovaće se sve mjere zaštite prilikom pregleda. Ove godine neće biti porodični ljekar, a ni ginekolog zbog ove situacije” rekla je Svjetlana Kragulj, predsjednik Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška.

Cilj ove akcije je ukazati na važnost ranog otkrivanja bolesti podizanje nivoa svijesti stanovništva o karcinomu dojke kao i važnost redovnih preventivnih pregleda. Pokretni mamograf je jedinstvena prilika za mnoge žene da obave ovaj veoma važan pregled u ovom slučaju i besplatan.radi zaštite svog zdravlja.

Odlazite redovno na ultrazvuk i mamograf koji mogu da dijagnostikuju svaku promjenu. Samopregled je jako bitan. Rano otkrivanje čvorića i promjena uz dijagnostički pregled mogu vam spasiti život smatra Snježana Kragulj koja je dijagnostikovala ovu bolest tako što je uočila promjenu na dojci.

Sredstva za bepslatne mamografske preglede u Gradišci I drugim gradovima obezbijeđena su zahvaljujući 12. humanitarnoj akciji “Šetnja za ozdravljenje” koja je održana prošle godine u Sarajevu.Tim sredstvima su kupljeni i higijenski paketi za novooperisane žene.

Bespatni mamografski pregledi za 50 žena biće obavljeni 28. avgusta u 9 časova i u Mjesnoj zajednici Turjak. Pregledi su namijenjeni ženama koje imaju preko 40 godina.

Uncategorized