Menu

Get Socialize

Besplatno naučite poljski jezik u Udruženju „Most“

29.08.2018 456 10 Nema komentara

Description

U prostorijama Udruženja „Most“ u Gradišci od narednog mjeseca biće organizovan besplatni kurs poljskog jezika. Svi koji žele da nauče poljski treba da se prijave do 3. septembra. Časove će voditi Vojtek Dinda, volonter iz Poljske koji već nekoliko mjeseci boravi u Gradišci.

„U naredna dva mjeseca vodiću časove u Udruženju. Čuo sam da ima zainteresovanih. Jezik ćemo učiti kroz muziku i konverzaciju. Cilj mi je da polaznici nauče bar osnove kako bi mogli da se sporazumiju kad otputuju u Poljsku“, rekao je Dinda.

Časovi poljskog jezika održavaće se dva puta sedmično po sat vremena. Zainteresovani se mogu prijaviti u prostorijama Udruženja „Most“ ili putem njihove Facebook stranice.

„Poslije Ruskog, Poljski je najčešće korišćen slavenski jezik u Evropi. U poljskom jeziku ima dosta sličnih ili čak istih riječi kao u srpskom. Takođe, ekonomija u Poljskoj raste, i na tržištu rada u ponudi su poslovi koji zahtjevaju poznavanje poljskog i srpskog jezika, tako da je i to dobra prilika za ljude iz Gradiške“, istakao je Vojtek.

Gradiško Udruženje „Most“, pored poljskog, organizuje kurseve i drugih stranih jezika: engleskog, francuskog, ruskog i italijanskog.

„Časove vode profesori navedenih jezika, te se kursevi plaćaju. Nastava se odvija dva puta sedmično, po sat i po vremena“, navela je Dajana Karan, izvršni direktor Udruženja „Most“ Gradiška.

Navedeni kursevi traju tri mjeseca, a po završetku kursa polaznici dobijaju sertifikate. U Udruženju „Most“ navode da, u saradnji sa parnerima iz evropskih zemalja, često organizuju omladinske razmjene i treninge, što je dobra prilika za  polaznike kurseva  da otputuju u inostranstvo i tako usavrše svoje znanje stranih jezika.

Društvo