Menu

Get Socialize

Bogata turistička i gastro ponuda Zvorničke regije

03.05.2018 701 16 Nema komentara

Description

Ministarstvo trgovine i turizma RS i kulinarski TV serijal „Kuhinjica“ tokom vikenda su organizovali promociju turističkih kapaciteta i gastro ponude Zvorničke regije. Trodnevnom druženju prisustvovali su predstavnici medijskih kuća iz BiH, domaći proizvođači, hotelijeri i stručnjaci iz oblasti gastro-turizma.

Događaj su otvorili ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković i  pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Ivan Đoković.

Promocija turističke i gastro ponude RS započela je zimus na Jahorini. Uspješnost projekta podstakla je resorno ministarstvo Srpske i serijal „Kuhinjica“ da sa aktivnostima nastave i dalje. Ovoga puta druženje je počelo u hotelu „Vidikovac“ na obali Zvorničkog jezera.

„Ovaj kraj ima bogatu gastro ponudu, a naš cilj je da to prikažemo javnosti. Kroz Zvornik prolaze mnogi turisti, i postoji mnogo mogućnosti za razvoj turizma na ovom području“, rekao je ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković.

U Zvorniku su prezentovane nove emisije i formati popularniog TV serijala Kuhinjica. Serijal koji se emituje već 11 godina, konstantno se razvija i prilagođava svojim gledaocima. Do sada su skuvali 10 000 jela. „Kuhinjica“ se prikazuje na 65 televizija na području Balkana, uključujući i Info + kanal.

„Uveli smo nove formate emisije koji su dobro prihvaćeni od strane publike“; naveo je  mr Dejan Čavić, direktor TV serijala „Kuhinjica“.

Broj stranih turista koji dolaze u RS svake godine je sve veći.  U prvih par mjeseci ove godine naše krajeve je posjetilo 17% više stranih turista, u odnosu na isti period prošle godine, naglasio je ministar Predrag Gluhaković. Plan je da u narednom periodu prekogranična saradnja ministarstva trgovine i turizma RS sa pokrajinskom Vladom Vojvodine dodatno utiče na razvoj turizma sa obe strane rijeke Drine.

„Proširićemo saradnju na oblast turizma kako bi naši resursi i proizvodi bili prepoznatljivi na Evropskom tržištu“, istakao je Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine.

Na početku druženja u hotelu „Vidikovac“ upriličeno je Veče zvorničke regije. Dobrodošlicu gostima poželio je vlasnik i direktor hotela Jakov Galić. Prve večeri imali smo priliku probati specijalitete zvorničkog kraja, ali i neke svjetske okuse. Iznenađenje je pripremila telekom kompanija Blicnet. U okviru nagradne igre srećnim dobitnicima uručena su dva tableta i telefon.

Nakon večernje zabave u hotelu „Vidikovac“ sutradan smo se zaputili na drugu destinaciju. Organizovan je izlet u Etno selo „Stanišići“ kod Bijeljine. Predstavnici medija uvjerili su se u sve ljepote ovog turističkog kompleksa.

Po povratku u Zvornik u hotelu „Vidikovac“ predstavljeni su vrhunski roštilj i tradicionalna jela restorana Kolubara iz Brčkog.

Uz večeru su servirani Fructa Trade sokovi i drugi proizvodi, kao i pet različitih vrsta piva Zanatske pivare „Gorštak“ iz Banjaluke.

Pored navedenog, ove večeri prezentovani su i proizvodi od bundeve, kraljice zdrave hrane. Probali smo sok, čorbu, pitu i rolat od proizvođača Bundeva Prirodno.

Posljednji dan druženja bio je rezervisan za vožnju prelijepim Zvorničkim jezerom.

Promocija turističkih kapaciteta i gastro ponude Zvorničke regije završena je u etno restoranu „Šoja“ u Zvorniku.

Ministarstvo trgovine i turizma i kulinarski TV serijal „Kuhinjica“ za naredni period najavili su nova druženja u nekoj drugoj regiji Republike Srpske, koja takođe obiluje mnogim turističkim sadržajima.

Društvo