Menu

Get Socialize

Bojan Kličarić ponovo najbolji u Gradišci

24.12.2018 446 25 Nema komentara

Description

Bojan Kličarić, juniorski reprezentativac Srbije u kuglanju, pobjednik je 7. Memorijalnog turnira „Sanjin Aleksić“. Kličarić je odbranio titulu osvojenu prošle godine kada je oborivši 675 čunjeva postavio i rekord kuglane u Gradišci.

„Konkurencija je ovdje uvijek jaka. Činjenica da je do sada najlošiji rezultat pobjednika bio 632 dovoljno govori o tome. Mi rado dolazimo u Gradišku jer se nekoliko puta poklopilo da nam je ovaj turnir bio uvertira pred svjetsko prvenstvo, ali i kad nije bilo tako dolazili smo zbog druženja“, rekao je Kličarić.

Pored Kličarića na turniru je nastupilo još nekoliko reprezentativaca Srbije, petostrukih svjetskih šampiona, kao i najbolji mladi kuglaši iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njih ukupno 18. Bojan Kličarić je do pobjede došao oborivši 603 čunja, a slijedili su ga Sven Marić iz Hrvatske sa 578 i reprezentativac BiH  Kemal Karahodžić sa 575 oborenih čunjeva.

„Najbolji mladi kuglaši iz regiona učestvuju na našem turniru i imamo zaista respektabilan sastav uzimajući u obzir činjenicu da je Srbija ove godine odbranila titulu šampiona svijeta, a BiH na istom takmičenju bila šesta. Naš turnir je jedan od rijetkih međunarodnih turnira za ovu kategoriju“, istakao je Darko Lacković, domaćin turnira.

Uroš Dragojlović, predsjednik kuglaškog saveza Srbije rekao je da Savez uvijek koristi priliku za popularizaciju ovog sporta.

„Rado dolazimo u Gradišku svih ovih sedam godina i nadam se da ćemo biti tu i narednih deset“, rekao je on.

Trener hrvatske juniorske reprezentacije Zdenko Sušec smatra da su memorijalni turniri veoma značajni.

„Sve od sebe dajem da igrači učestvuju na ovakvim takmičenjima, posebno jer je i Aleksić bio mladi kuglaš. Mladi igrači se trebaju družiti i igrati. Tako će postati i ljudi“, rekao je Sušec.

Turnir je posvećen Sanjinu Aleksiću, tragično nastradalom u saobraćajnoj nesreći. Aleksić je bio jedan od najtalentovanijih kuglaša Republike Srpske, a u kratkoj karijeri nosio je dres Borca, Laktaša i Kozare.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!