Menu

Get Socialize

Bolja putna komunikacija na dionici Turjak – selo Kozara

16.10.2017 527 28 Nema komentara

Description

U mjesnoj zajednici Turjak asfaltirana je dionica puta, koja vodi prema selu Kozara, u dužini od 1500 metara. Novoasfaltiranu dionicu u upotrebu je svečano pustio načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić. Put koji povezuje Turjak i selo Kozara dug je sedam kilometara i od velikog je značaja za mještane. Ove godine asfaltirali smo prvi kilometar i po, a u narednom periodu nastojaćemo da asfaltnom masom presvučemo cijelokupnu dionicu, naglasio je prvi čovjek Gradiške.

„U blizini se nalazi osnovna škola u Turjaku, a iz ovog pravca, zaseoka Šmitrani, 19-oro djece putuje u školu. Željeli smo da njima i njihovim roditeljima pružimo bolje uslove putovanja i života. Na prostoru zaseoka Subotići, koje ima bogatu kulturnu baštinu, planiramo da napravimo etno selo, koje će biti poznato na području opštine i regiona“, istakao je Adžić.

Mještani ovog kraja asfalt su dočekali sa velikim oduševljenjem.

„Selo Kozara zaslužilo je rekonstrukciju puta. Zahvalni smo lokalnoj upravi i nadamo se da će održati obećanje i asfaltirati cijelokupnu dionicu“, rekao je Nenad Mirjanić, predsjednik MZ Turjak.

Novoasflatiranoj dionici puta posebno se obradovao Dragoja Šmitran iz sela Kozara. Otac je šestoro djece, a uskoro i sedmog. Za četvoro njegovih mališana put od kuće do škole u Turjaku sada će biti znatno olakšan.

„Mnogo će nam to značiti, djeca su se prljala po makadamu, nekada nisu ni mogli ići u školu. Sad će biti mnogo bolje“, naglasio je Šmitran.

Načelnik Gradiške Zoran Adžić poručio je da će lokalna uprava nastojati da putna komunikacija koja povezuje MZ Turjak i Kozara selo u što kraćem roku bude u cijelosti asfaltirana. Pored stvaranja boljih uslova za život mještana, cilj nam je i da, uz pomoć sredstava Evropske unije, izgradimo sadržaje kojima bismo razvili turistički potencijal ovog kraja, zaključio je Adžić.

Društvo