Menu

Get Socialize

Bolji uslovi u školama u Gornjim Karajzovcima i Petrovom Selu

17.10.2018 332 10 Nema komentara

Description

Učenici Područnih odjeljenja OŠ „Petar Kočić“ u Gornjim Karajzovcima i Petrovom Selu od početka školske godine imaju bolje uslove. Obe škole rekonstruisane su u prethodnom periodu, a đake i učitelje dolazak hladnijih dana više ne brine.

Škola u Gornjim Karajzovcima izgrađena je davne 1952. godine, i bila je u prilično lošem stanju. Inače, ovu školu pohađa 16 učenika u dva kombinovana odjeljenja. Boravak u školi sada im je mnogo ljepši i bolji.

„Dobili smo nove prozore, nije nam više zima, imamo i nova vrata“, kaže Dragana, učenica petog razreda u Gornjim Karajzovcima.

„Mogu reći da su uslovi znatno poboljšani i za nastavnike i učenike. Prostorije su tople, djeca su prezadovoljna“, ističe Zvjezdana Milošević, učitelj u Područnom odjeljenju u Gornjim Karajzovcima.

„Izvršili smo sanaciju škole zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvjete i kulture RS, u visini od 21 000 KM. Zamjenili smo stolariju, asfaltirali prilaz školi, uradili mokre čvorove i uredili enterijer“, rekao je Radivoj Popović, direktor OŠ „Petar Kočić“.

Bolje uslove dobio je i 21 učenik i dvije učiteljice u školi u Petrovom Selu.

„Rekonstruisali smo i školu u Petrovom Selu. Sredstva za ove radove dobili smo iz Kabineta Predsjednika RS u iznosu od 20 000 KM. Obnovili smo fasadu i zamjenili stolariju. Tako smo i ovdje, kao i u Gornjim Karajzovcima postigli mnogo po pitanju energetske efikasnosti u školi“, naglasio je Popović.

„Dosta je toplije, prethodnih godina smo se smrzavali, djeca su sjedila u jaknama. Sad je sve mnogo bolje“, kazala je Dušanka Lazarević, učitelj u Područnom odjeljenju u Petrovom Selu.

Nakon što su završeni radovi u područnim odjeljenjima u Gornjim Karajzovcima i Petrovom Selu, Uprava škole „Petar Kočić“ počela je sa planiranjem radova u centralnoj školi u Novoj Topoli. Renoviranje školske biblioteke je pri kraju, a očekivanja su da će u skorije vrijeme biti asfaltirani sportski tereni kod novotoplske škole.

Društvo