Menu

Get Socialize

Bolnica u Gradišci prima samo hitne slučajeve

18.03.2020 909 10 Nema komentara

Description

Zbog vanredne situacije uzrokovane pojavom i širenjem virusa korona, u Bolnici Gradiška odgodili su elektivni operativni program i sve dijagnostičke postupke koji nisu urgentni. Drugim riječima, biće rađene samo hitne procedure, gdje je neophodna ljekarska pomoć.

„Apelujemo na sve građane da ne dolaze direktno u Bolnicu, nego da se telefonskim putem jave u Dom zdravlja i tamo ćemo napraviti trijaž da li je potrebno bolničko liječenje ili je moguće liječenje u kućnim uslovima“, pojašnjava Rajko Dodik, v.d. direktora Bolnice Gradiška. Ukoliko pacijent smatra da mu je potreban pregled ili konsultacija specijaliste određene grane medicine, pacijent se telefonski može konsultovati sa doktorom specijalistom.

Iz Doma zdravlja obavještavaju da su sve službe stavljene u pripravnost i obučene su za rad u vanrednoj situaciji. Zbog velikog broja poziva, uvedene su dodatne telefonske linije kako bi se građani tokom 24 časa mogli informisati o simptomima i drugim pitanjima vezano za infekciju virusom korona.

Prema posljednjim informacijama, potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Gradišci nema, ali je veći broj lica u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!