Menu

Get Socialize

Boračka i druge organizacije istrajne u podršci generalu Mladiću

11.12.2017 554 15 Nema komentara

Description

Boračka organizacija opštine Gradiška održala je sastanak za predstavnicima drugih udruženja i organizacija proisteklih iz proteklog rata na kojem se raspravljalo o organizovanju mitinga podrške generalu Ratku Mladiću, kojeg je Haški tribunal ranije osudio na kaznu doživotnog zatvora. Sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalne uprave i političkih partija.

„Na osnovu odluke naše organizacije od 24. novembra, da se ide u organizaciju mitinga podrške generalu Mladiću i svim osuđenicima za ratne zločine ispred srpskog naroda, održali smo ovaj sastanak. Smatramo da su sve ove presude podrivanje RS, te smo razgovarali o daljim koracima“, naglasio je Milovan Gagić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Gradiška.

Nakon duže rasprave doneseni su sljedeći zaključci.

„Prvi zaključak je da smo svi saglasni sa održavanjem skupa na republičkom nivou, te će Boračka organizacija da uputi dopis BORS-u i Vladi RS da zajedno osmislimo vid podrške generalu. Drugi zaključak je da je potrebno raditi na obezbijeđivanju većih materijalnih sredstava za pravnu zaštitu svih Srba osuđenih za ratne zločine“, rekao je Gagić.

Učesnici sastanka poručili su da od svoje namjere neće odustati. Ističu da će se zajedničkim snagama boriti protiv nepravde, koja, smatraju, ugrožava RS i njeno stanovništvo.

Društvo