Menu

Get Socialize

Boračka organizacija u Gradišci proslavila Mitrovdan

08.11.2017 513 34 Nema komentara

Description

Povodom proslave krsne slave opštinske Boračke organizacije u Gradišci, Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdana, u hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena je Sveta liturgija i pomen za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata. Nakon što je u hramu obavljeno i osveštanje slavskog kolača i žita, okupljeni su se uputili na Centralno spomen obilježje u spomen park, gdje su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast za 609 gradiških boraca, koji su svoje živote ugradili u temelje RS.

Vijence su položile delegacije Boračke organizacije u Gradišci, opštine Gradiška, Gradiške brigade, 19. Srbobranske brigade, Policijske uprave u Gradišci, te predstavnici Prvog pionirskog inženjerskog bataljona, Udruženja vojnih penzionera, OO SUBNOR-a i političke partije Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Za našu organizaciju i sve boračke kategorije Mitrovdan je posebno svečan dan, kažu u gradiškoj Boračkoj organizaciji. Nastojimo da, kroz programe koje realizujemo, očuvamo uspomenu na sve stradale borce, te da pomognemo svim boračkim kategorijama i poboljšamo njihov položaj, naglasio je Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije u Gradišci.

„Pored tradicionalnih aktivnosti kojima pomažemo boračkim kategorijama, realizujemo i program stambenog zbrinjavanja. Ove godine pokrili smo kuće za četiri boračke porodice, a uskoro će pod krov biti stavljen i dom pete porodice“, istakao je Lazić.

Na dan krsne slave Boračke organizacije treba da odamo zahvalnost herojima koji su se borili za slobodu i živote dali za RS, naglasio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić. Dodaje, da je jedan od prioritetnih ciljeva lokalne uprave da stvori bolje uslove života za boračke kategorije, i sve građane Gradiške.

„Budžetom za ovu godinu povećali smo izdvajanja za boračku populaciju. U narednom periodu biće ispisana imena poginulih boraca na Centralno spomen obilježje. Moramo da radimo na otvaranju novih radnih mjesta i prioritet damo djeci poginulih boraca. Svi zajedno trebamo biti jedinstveni da sačuvamo RS i poboljšamo život na ovim prostorima“, rekao je Adžić.

Proslava krsne slave Boračke organizacije u Gradišci upotpunjena je slavskim ručkom.

Društvo