Menu

Get Socialize

Broj saobraćajnih nezgoda u porastu

29.01.2019 299 11 Nema komentara

Description

U 2018. broj saobraćajnih nezgoda na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška povećao se u odnosu na 2017. godinu i to za 30, odnosno 5,9 %, pokazuju statistički podaci ove Policijske uprave.

Iz saobraćaja je isključeno 1 030 vozača. Razlog zbog kojeg je većina isključena, njih 684, bio je vožnja pod uticajem alkohola. U Policijskoj upravi Gradiška navode da se kroz redovne kontrole saobraćaja vrše i provjere alkoholisanosti vozača.

„Nastojimo da što više takvih vozača sankcionišemo. Zakon je tu jasan – takve vozače isključujemo iz saobraćaja i sankcionišemo adekvatnom novčanom kaznom. U određenom broju slučajeva, kada je u pitanju alkohol preko 1,5 grama po kilogramu takva lica se dovode u prostorije policijske stanice i zadržavaju do 12 časova. Zakon je odredio i da mladi vozači ne smiju imati alkohola u krvi“, naglasio je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije PU Gradiška.

Gradiški policijski službenici učestvovali su i u nizu akcija u cilju suzbijanja ovog problema, a radi se i na prevenciji konzumiranja alkohola kod mladih osoba.

„Ono što mi svakodnevno radimo jeste  kontrola rada ugostiteljskih objekata, odnosno kontrola posluživanja alkohola duševno bolesnim, vidno pijanim i maloljetnim licima, i tu smo imali rezultate u prethodnoj godini“, objasnio je Miloš Brkić.

Policijska uprava Gradiška krajem prošle godine podnijela je zahtjev za formiranje foruma za bezbjednost, čiji bi nosilac bila lokalna zajednica, naveo je Brkić i izrazio nadu da će se to uskoro realizovati, kako bi se unaprijedio rad policije ali i bezbjednost svih građana.

Društvo