Menu

Get Socialize

„ČEP ZA HENDIKEP“: Počela humanitarna akcija za Udruženje „Duga“

04.12.2019 443 16 Nema komentara

Description

„Čep za hendikep“ naziv je humanitarne akcije pokrenute u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ u Gradišci, u okviru koje će učenici sakupljati plastične čepove za reciklažu, nakon čega će ih otkupljivati firma iz Banjaluke. Prikupljena sredstva biće donirana Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Ideja je potekla od Ognjenke Jovičić, koja je član Školskog odbora i Savjeta roditelja ove škole.

„Slična inicijativa postoji u Srbiji, te smo odlučili da i mi pokušamo. Na ovaj način ćemo pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija“, rekla je Jovičićeva.

Prijedlog su odmah prihvatili učenici, roditelji i direktor škole, koji je ovom prilikom istakao da će u akciju uključiti i druge škole sa područja grada.

„Prvi korak je dakle uključivanje svih osnovnih i srednjih škola,  te vrtića. Potom, nakon neka dva mjeseca, napravićemo presjek stanja po školama, distribuiraćemo sve čepove u Banjaluku i saopštiti koliko novčanih sredstava je upućeno „Dugi““, objasnio je Vladimir Stanišljević, direktor OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška.

Iz Udruženja „Duga“ su naglasili da će ova akcija u mnogome doprinijeti boljem radu, budući da su mnoga djeca sa posebnim potrebama na čekanju jer su kapaciteti u udruženju trenutno popunjeni.

„Angažujemo četiri terapeuta – dva logopeda, psihologa i defektologa, i te ljude svaki mjesec moramo da platimo. Međutim, koliko je važna ta finansijska pomoć, važno je i da se probudi svijest kod građana o djeci sa posebnim potrebama“, rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Humanitarna akcija „Čep za hendikep“ simbolično je započela 3. decembra kada se obilježava Međunarodni dan invalida.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!