Menu

Get Socialize

Češka ambasadorka zadovoljna realizacijom projekta vodosnabdijevanja u SZ dijelu Gradiške

22.10.2020 271 8 Nema komentara

Description

U mjesnim zajednicama Orahova i Gašnica u toku je realizacija poslova na izgradnji vodovodne mreže. Taj projekat u potpunosti finansira Vlada Češke u iznosu od 1 580 000 KM. Tim povodom Gradišku je posjetila Ambasador Češke Republike u BiH Ivana Hvalsova koja se sastala sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem. Izrazila je zadovoljstvom dinamikom radova i činjenicom da će u skorije vrijeme mještani Gašnice i Orahove, u kojoj živi multietničko stanovništvo, uskoro dobiti pitku vodu.

Gradonačelnik Gradiške ističe da je lokalna uprava ozbiljno pristupila ovom kapitalnom projektu, imajući u vidu da se radi o rješavanju dugogodišnjeg problema sa kojim se suočava oko 2 000 stanovnika u ovom dijelu Gradiške. Završetkom poslova, dodao je, mještani ovih naselja imaće kvalitetno snabdijevanje vodom sa izvorišta u Žeravici.

U komunalnom preduzeću Vodovod, koje korodinaira aktivnosti na realizaciji ovog projekta, zadovoljni su dinamikom izvođenja poslova, ocjenjujući da bi radovi mogli biti završeni i prije planiranog roka, do kraja godine.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom u Gradskoj upravi, delegacije ambasade Češke i Grada, obišle su radove na izgradnji sistema vodosnabdijevanja u sjeverozapadnom dijelu Gradiške.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!