Menu

Get Socialize

Civilna zaštita poziva volontere

18.03.2020 609 6 Nema komentara

Description

Uprava civilne zaštite Republike Srpske uputila je javni poziv za angažovanje volontera koji će licima starijim od 60 godina dok traje opasnost od virusa korona dostavljati hranu i lijekove. Odsjek za civilnu zaštitu Gradiška počeo je praviti spisak volontera,a pravo prijave imaju sva lica starosti od 18 do 30 godina.

„Mogu se javiti na besplatan telefon 121 do 15.30 časova ili na 051/814-753 u našu kancelariju. Radi se o ljudima koji će preko Crvenog krsta vršiti distribuciju i pomoć starijim građanima, da oni ne bi izlazili  i da sve što im bude trebalo obrate se Crvenom krstu i neko će im to donijeti. Ovo je neka vsrta prevetivne mjere“ kaže Slobodan Knežević,  šef Odsjeka za civilnu zaštitu Gradiška.

 Anagažovanim volonterima će biti obezbijeđena konstantna i puna preventivna zdravstvena zaštita, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite

Volonteri se mogu prijaviti u područnim odjeljenjima Uprave civilne zaštite u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Sokocu i Trebinju.

Primljene prijave će imati Republička uprava civilne zaštite, Institut za javno zdravstvo Srpske, lokalne zajednice i članovi kriznih štabova.

Volonterski rad trajaće do prestanka potrebe za njim, što će odrediti Republička uprava civilne zaštite i nadležne institucije Republike Srpske.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!