Menu

Get Socialize

Crveni krst nizom aktivnosti obilježava Nedjelju djeteta

07.10.2019 415 17 Nema komentara

Description

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška posjetili su mališane  u JPU“Lepa Radić“ na Senjaku. Za njih su upriličili prigodan program i te su im uručili i poklone.

„Došli smo sa našim volonterima koji su kostimirani i vidimo da su to djeca dobro prihvatila. Nedjelja djeteta se obilježava prije svega da bi se ukazalo na prava djeteta na šta i mi dajemo akcenat“ rekao je Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Koja su dječija prava i obaveze veoma dobro znaju mališani ovog gradiškog vrtića. Kažu da imaju pravo da se igraju, da vole mamu i tatu, te da slušaju tetu.

Nedjelja djeteta u vrtićima je dosta sadržajna i zanimljiva. Ove godine obilježava se pod nazivom “Moja sedmica moja godina”. Pored posjete predstavnika Crvenog krsta mališani će ugostiti i gradonačelnika Gradiške Zorana Adžić te će i narednih dana imati bogat program.

“U srijedu imamo Dan otvorenih vrata kada su svi dobrodošli, u četvrtak takmičenje u balonu, doćiće nam gosti. U petak je kestenijada I ako bude bilo moguće posjeta Crvenom krstu” kaže Dada Bijelić, vaspitačica.

Osim vrtića tokom „Nedjelje djeteta“ koja se obilježava  od 07.10. do 13.10.2019. članovi  Crvenog krsta Gradiška organizovaće razne aktivnosti.

Predstvanici Crevog krsta posjetiće i višečlane porodice te će obezbijediti odjeću i obuću djeci školskog uzrasta Udruženju Roma u Gradačcu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!