Menu

Get Socialize

Crveni krst u posjeti gradiškom porodilištu

08.05.2019 673 22 Nema komentara

Description

Posjetom gradiškom porodilištu Gradska organizacija Crvenog krsta počela je obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta koja traje do 15.maja.  Prilikom posjete ovom Odjeljenju svim porodiljama uručeni  su prigodni poklon paketi.

„Zahvaljujemo se Crvenom krstu što su obišli naše porodilje i uručili pakete, vjerujem da je to za njih same značajno. Što se tiče broja poroda u ovoj godini na današnji dan imali smo 198 poroda  što je deset poroda više u odnosu na isti period prošle godine“ kaže dr Dejan Pejić, specijalista ginekologije i akušerstva.

„Ovo je inače jedna praksa da ovo organizujemo za osmi maj Međunarodni dan Crvenog krsta koji se obilježava na dan rođenja idejnog tvorca  osnivača i pokretača Crvenog krsta. Svake godine ovo praktikujemo kao jedan mali skromni doprinos te nastojimo da podstičemo majke na rađanje“ rekao je Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Ova gradiška oganizacija će u sklopu obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja imati niz aktivnosti.Jedna je je podjela humanitarnih paketa za višečlane porodice

Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se 8 maja. Cilj obilježavanja je skretanje pažnje javnosti na raznolikosti programskih aktivnosti jedne organizacije.

Uncategorized