Menu

Get Socialize

Danas se obilježava Evropski dan autizma

03.10.2019 382 18 Nema komentara

Description

Danas 3. oktobra obilježava se Evropski dan autizma. Predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške Saša Kasagić kaže da je djeci sa autizmom danas bliži dijagnostički tretman posebno u našem gradu.

„Mislim da se možemo izdvojiti od drugih opština i gradova, jer imamo organizaciju Udruženje koje daje podršku djeci sa poteškoćama u razvoju i sa autizmom. Evo treću godinu za redom tim doktorice Selaković boravi u Gradišci. Imamo četiri terapeuta i tako dajemo podršku djeci.Sve je bazirano na individualnim tretmanima. Dijete mora biti uključeno u tretman svakodnveno da bi se ostvario napredak. Daje podršku i čitavoj porodici kroz radionice“ kaže Kasagić.

Udruženje ima 35 članova, te se mogu pružiti dva do tri tretmana sedmično.

„Mi se trudimo da pružimo maksimalnu podršku. Prije osnivanja Udruženja mi kao roditelji smo morali se bazirati na Banja Luku i Beograd. Sad sve te aktivnosti mogu se obaviti ovdje. Najbitnije je da do sada niko nije platio ni marku. Imamo ogromnu podršku grada Gradiške, Centra za socijalni rad i republičkih institucija“ rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja „Duga“ i dodao da će se truditi i dalje pružaju podršku i da će nastojati da kroz rad budu prepoznati.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!