Menu

Get Socialize

Delegacija ruske regije Nižnji Novgorod u Gradišci

15.05.2019 495 21 Nema komentara

Description

Privredna delegacija ruske regije Nižnji Novgorod boravila je u Gradišci. Sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem i drugim predstavnicima grada razgovarali su o uspostavljanju privredne saradnje posebno iz oblasti poljoprivrede.

“Znamo da je Gradiška jedan od najvećih centara u BiH koji se bavi proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda i zbog toga je ovdje došla velika delegacija koja se bavi analogičnom proizvodnjom. Cilj je stvaranje zajedničkih preduzeća sa izlaskom na tržište Evropske unije. Privredna delegacija obraća pažnju ne samo usko na poljoprivredni sektor, to jeste proizvodnju voća, nego i šire. Zbog toga su došli predstavnici kompanija prizvodnje vještačkog đubriva, te predstavnici kompanija koje se bave preradom voća i povrća“, objasnio je Јurij Smorodov, član Palestinskog pravoslavnog imperatorskog društva .

Izrazivši zadovoljstvo zbog posjete ove delegacije, gradonačenik Zoran Adžić je rekao da su im predstavili šta Gradiška može da ponudi, šta su prednosti poljoprivredne proizvodnje i koje su kulture koje može da ponudi Ruskom tržištu.

“Već postoje određeni interesi. Pojedine kompanije su zainteresovane za saradnju sa Gradiškom kao potencijalnim privrednim subjektom. Mi smo prezentovali naše potencijale, prije svega privrednu zonu u Novoj Topoli, buduće slobodno-ekonomske zone “Liman” u zoni novog mosta I novog carinskog terminal. Mislim da Gradiška ima priliku da pod patronatom Vlade Republike Srpske uspostavi privrednu saradnju, koja bi bila u interesu naših privrednih subjekata, ali mislim najviše poljoprivrednih proizvođača”, rekao je gradonačelnik Adžić.

Posjeta delegacije ruske regije organizovana je u sklopu manifestacije “Dani Nižnjenovgorodske oblasti u Republici Srpskoj”, koji se održavaju od danas do ponedjeljka, 20. maja.

Društvo