Menu

Get Socialize

Deveta regata na Savi kod Gradiške 28. jula

23.07.2019 1189 24 Nema komentara

Description

Sava kod Gradiške u nedjelju, 28. jula, postaće sjedište međunarodnog takmičenja kajak-kanu na mirnim vodama.

Program regate, koju organizuje Kajak kanu klub „Sava“ Gradiška, počinje od 10 časova, a učesnici će se takmičiti u pet kategorija – mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori.

„Trebalo bi da se u svim kategorijama održe discipline: K1, K2, K4, C1, C2… i sve su na 500 metara. Zainteresovani se mogu prijaviti još do petka a do sada, uz naš klub, imamo osam prijava. Imamo 40 takmičara i prijavićemo se u većini disciplina. Zadnje dvije godine ovdje smo osvojili prvo mjesto i bilo bi dobro da tako bude i ove godine“, naveo je Momo Brajić, sekretar KKK „Sava“ Gradiška.

Kako bi odbranili titulu na domaćem terenu, članovi kluba vrijedno treniraju.

„Treniramo dva puta dnevno. Radimo treninge eksplozivnosti, naveslavamo kilometraže… Spremamo se kako bismo napravili što bolji rezultat u nedjelju. Takmičiću se u disciplinama na 500 i 200 metara u jednosjedu, dvosjedu i četvorosjedu, u seniorskoj konkurenciji“, rekao je Vladimir Spasojević, član KKK „Sava“ Gradiška.

„Klubu „Sava“ sam se pridružila prije nekoliko mjeseci jer mi se svidio ovaj sport, ali i zbog druženja i brojnih putovanja. Već sam bila na nekoliko takmičenja i zadovoljna sam rezultatima, ali se nadam da će vremenom biti sve bolji“, ispričala je Jelena Vidović, član KKK „Sava“ Gradiška.

Kajak kanu klub „Sava“ ove godine je obilježio 10 godina postojanja, u toku kojih su postignuti brojni uspjesi.

„Aktuelni smo prvaci u BiH i višestruki prvaci Republike Srpske. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Voljeli bismo da nam se pridruži što više djece, jer ovo je jedan od najljepših sportova“, naglasio je Brajić.

Regata se u Gradišci organizuje od 2010. godine, a od prošle godine u okviru programa manifestacije „Gradiško ljeto“.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!