Menu

Get Socialize

Dezinfikovano 108 poplavljenih objekata na području Gradiške

20.12.2017 406 19 Nema komentara

Description

Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja Gradiška od ponedjeljka vrši dezinfekciju objekata poplavljenih u toku obilnih padavina krajem prošle sedmice. Do sada je dezinfikovano 108 objekata, a uglavnom se radi o podrumskim prostorijama.

„Pored Doline, Orubice, Gašnice i Bistrice, koje svake godine budu poplavljene, ove godine poplavljeni su i mnogi objekti u naselju Senjak u Gradišci. Odatle smo krenuli sa akcijom, i sutra završavamo. Dezinfencija je skup postupaka i mjera kojima se uništavaju mikroorganizmi i spriječava njihov rast i razmnožavanje, kako ne bi uzrokovali infektivnu bolest. Voda je, inače, čest put širenja crijevnih zaraznih bolesti“, istakla je dr Slađana Tepavac, ljekar u Higijensko – epidemiološkoj službi Doma zdravlja Gradiška.

Dr Tepavac savjetuje građanima iz poplavljenih područja da se pridržavaju određenih mjera opreza.

„Preporuka je da ne piju vodu iz bunara, da povedu više računa o ličnoj i opštoj higijeni, te da konzumiraju prokuvanu, flaširanu ili vodu iz gradskog vodovoda“, rekla je dr Tepavac.

Iz Higijensko – epidemiološke službe poručuju Gradiščanima da prije dezinfekcije pripreme, odnosno očiste i operu poplavljene objekte, a zatim pozovu njihovu ekipu. Svi građani čiji objekti nisu dezinfikovani ovih dana treba da se jave Higijensko – epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Gradišci, na broj telefona: 051/826-745, od 7 do 14:30 h.

Društvo