Menu

Get Socialize

Djeca iz višečlanih porodica putuju u Bečiće

27.06.2018 315 10 Nema komentara

Description

Dvanaestoro djece iz višečlanih porodica sa područja Gradiške 2. jula otputovaće na more u Bečiće, u Crnoj Gori. Putovanje organizuje Udruženje roditelja sa četvoro i više djece iz ove opštine. U Kulturnom centru predstavnici Udruženja održali su drugi pripremni sastanak sa roditeljima, kako bi dogovorili detalje.

„Riječ je o projektu „Socijalizacija djece RS“ koji realizuje Javni fond dječije zaštite. Naše Udruženje već devet godina učestvuje u projektu. Organizujemo, planiramo i pripremamo djecu i vaspitače za more, sve u dogovoru sa Centrom za socijalni rad. Ide dvanaestoro naše djece i još šestoro preko Centra“, rekla je Radmila Topić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Gradiška.

Djeca će na moru boraviti deset dana, u pratnji tri vaspitača. U Bečiće će putovati i dvoje djece Dragoje Šešuma, iz Jablanice. Kaže da ne mogu dočekati da stignu na more.

„Jedno je sedmi, a drugo osmi razred. Djeca se veoma raduju, djevojčica je bila jednom na moru, a dječak će prvi put ići. Mnogo nam to znači, jer mi nemamo sredstava da ih pošaljemo na more“, priča Šešum.

U projektu Javnog fonda dječije zaštite RS mogu učestvovati djeca uzrasta od šest do 15 godina. U gradiškom Udruženju roditelja sa četvoro i više djece kažu da uvijek nastoje da na putovanje pošalju djecu koja nisu išla prethodnih godina, kao i one koji će uskoro preći dozvoljenu starosnu granicu za učešće.

„Uvijek se trudimo da budemo pravedni. Ove godine najmlađe dijete ima 10, a najstarije 15 godina. Dajemo prednost onima koji imaju bronhitis, astmu, i slične poteškoće. Djeca se uvijek vrate oduševljena i prepuna utisaka sa mora“, istakla je Radmila Topić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Gradiška.

Svi troškovi putovanja i boravka na moru su plaćeni. Gradiško Udruženje se trudi da preko privrednika obezbijedi džeparac djeci, kako bi olakšali roditeljima. Zahvalni su svima koji podržavaju njihovu aktivnost.

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece tokom čitave godine na različite načine nastoji da podrži višečlane porodice. Posebnu pažnju posvećuju djeci školskog uzrasta.

Društvo