Menu

Get Socialize

Do kraja godine promjena ljekara bez navođenja razloga

09.10.2017 2078 117 Nema komentara

Description

Stanovnici Republike Srpske od početka oktobra pa do kraja decembra imaju mogućnost da promjene ljekara porodične medicine, pedijatra ili ginekologa. U Domu zdravlja Gradiška kažu da u ovom periodu ne trebaju navesti razlog zbog čega žele da ih liječi neko drugi i preregistracija kao i registracija se vrši na vrlo jednostavan način. „Potrebno je da izaberu ljekara te da donesu punoljetna lica ličnu kartu,a maloljetna rodni list. Zatim se popunjava propisan obrazac od strane Fonda. Preregistracija počinje da važi od nove godine. Nije potrebno da se pacijent odjavi kod prethodnog doktora kod kojeg je bio registrovan“ kaže Vesna Manojlović, glavna sestra u Domu zdravlja Gradiška.

U Domu zdravlja ističu da se preregistracija može vršiti u toku cijele godine s tim da se razlikuje procedura. Ukoliko se ne obavi u ovom periodu Fond zdravstvenog osiguranja traži od pacijenta da napiše izjavu u kojoj će navesti razlog promjene porodičnog ljekara.

Domu zdravlja Gradiška ima oko 38 hiljada osiguranika koji su registrovani u 26 timova.Takođe se i neosigurana lica mogu registrovati s tim što oni plaćaju punu cijenu usluge koje je propisao Fond zdravstvenog osiguranja. Iz ove ustanove podsjećaju da i dalje postoje građani koji upšte nisu registrovani u timove.

Pored promjene porodičnog ljekara roditelji djecu do 6 godina mogu da registruju kod izabranog pedijatra, a osobe starije od 15 godina mogu da se evidentiraju kod ginekologa.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!