Menu

Get Socialize

Dobra saradnja vjerskih zajednica i Gradske uprave Gradiška

27.12.2019 387 6 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić kao i svaki put pred sam kraj kalendarske godine upriličio je prijem za predstavnike vjerskih zajednica sa područja Gradiške.
On je istakao da lokalna uprava ima izuzetno dobru saradnju sa predstavnicima vjerskih zajednica na području grada, te da je Gradiška jedna od najboljih sredina  u kojoj vlada dobra međuvjerska saradnja, tolerancija I poštovanje vjerskih konfesija.

“Sa ponosom mogu reći da Gradska uprava ima izuzetno dobre odnose sa predstavnicima vjerskih zajednica, da zajedno u toku godine razgovaramo o njihovim potrebama. Moram se zahvaliti predstavnicima vjerskih zajednica jer imaju međusobnu komunikaciju I sa vjernicima, te se uvažavamo. Upravo ta različitost je naša snaga da gradimo našu Gradišku” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

 Predstavnici vjerskih konfesija zahvalili su se gardonačelniku Gradiške na prijemu i na dobroj saradnji.Ovom prilikom razgovarali su šta je urađeno u ovoj te šta je planirano za narednu godinu.

„Ove godine smo imali pomoć u saniranju puta, dakle saradnja je dobra“ rekao je Tomislav Topić, župnik katoličke crkve u Gradišci

“Saradnja je uvijek korektna, te je ova godina bila uspješna,a uvijek se može bolje” kaže Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

“Ovo je samo jedan kontinuitet koji smo mi uveli u praksu I iz godine u godinu pokušavamo da olakšamo jedni drugima zadatke” rekao je Zejnil efendija Latifović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Gradišci.

Gradonačelnik Adžić je ovom prilikom istakao da tokom čitave godine Gradska uprava i predstavnici vjerskih konfesija uspješno sarađuju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!