Menu

Get Socialize

Doček prvačića u gradskim školama

03.09.2018 780 6 Nema komentara

Description

Učenici prvog razreda svečano su dočekani u osnovnoj školi „Danilo Borković“ u Gradišci. Za njih su stariji drugari izveli priredbu dobrodošlice. Ove školske godine u školu „Danilo Borković“ krenula su 84 prvačića. Nakon prve prozivke prvaci su se upustili u školsku avanturu.

Nada Gustovarac,direktor OŠ „Danilo Borković“ Gradiška rekla je da ove školske godine krenulo 84 učenika, što je manje nego prošle godine kada je bilo više od 100 prvačića.

I učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ sa svojim nastavnicima za đake prvake godine pipremili su prigodan program. U njemu su prvačići uživali i sa velikom radošću dočekali prvi dan škole.

Ovu školsku 2018/19.  godinu OŠ „Vasa Čubrilović“ pohađa nešto više prvačića u odnosu na prethodnu kaže direktor ove ustanove Vladimir Stanišljević. On je rekao da je upisano 99 prvačića u redovnu i 3 u posebnu nastavu.

Đake prvake u gradskim školama „Vasa Čubrilović“ i „Danilo Borković“ pozdravili su predstavnici Lokalne uprave u Gradišci. Poručuju da će u narednom periodu raditi na tome da dodatno poboljšaju uslove u ovoj, ali i drugim školama na području opštine.

„U OŠ „Danilo Borković“ pomoćićemo oko sređivanja parking prostora. Mislim da ćemo do kraja godine urediti igralište u školi u Novoj Topoli“ rekao je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

U OŠ „Vasa Čubrilović“ su uz pomoć Vlade RS i resornog ministarstva za vrijeme ljetnog raspusta sanirani mokri čvorovi, te su počeli sa relazacijom projekta LED rasvjete.

„Kada se radi o stvaranju boljih  uslova u školama ministarstvo prosvjete i kulture u kontinuitetu radi te poslove, te je u obrazovanje za četiri godine uloženo oko 90 miliona KM.“ To je  prilikom posjete OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci rekao ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Dane Malešević.

Ove školske 2018/19. godine u prvi razred u osnovnim školama u Republici Srpskoj u aprilu i maju upisano je 9 600 prvačića, što je manje nego prethodnih godina.

Društvo