Menu

Get Socialize

Dom zdravlja Gradiška radi punim kapacitetom

09.09.2020 2426 33 Nema komentara

Description

Domovi zdravlja u Republici Srpskoj, od prvog septembra počeli su da pružaju usluge pacijentima u punom obimu, odnosno sa 100 odsto kapaciteta. U Domu zdravlja Gradiška kažu da je to bila odluka Republičkog kriznog štaba i da sad normalno rade uz poštovanje epidemioloških mjera.

“Svi građani koji imaju bilo kakve simptome temperaturu, respiratorne infekcije, moraju u respiratornu ambulantu,a ostali pacijenti odlaze u ambulantu porodične medicine, znači neće više biti zaključavanja ulaznih vrata, ali će dalje biti rađena trijaža” rekla je Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

S ozirom da nam dolazi period sezonskog gripa smatramo da će biti i veća potreba građana da se javljaju ljekaru kažu u Domu zdravlja te preporučuju da pacijenti drže propisanu distancu.

“Svi pacijenti koji dođu su potencijalno infektivni i moraju koristiti ličnu zaštitnu opremu” kaže Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

Direktorica Doma zdravlja Vesna Gluvić Čelić govorila je i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Gradišci.

“Jutros je bilo 5 pozitivnih, što je ukpuno od 273 koja su pozitivna 29 je aktivnih, pet je u Gradišci na liječenju, a 2 u Banja Luci” dodala je Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

Iz Doma zdravlja kažu da završavaju rekonstrukciju starog objekta  te će napraviti ambulantu sa dvije ordinacije kako bi rasteretili rad drugih službi.

Uncategorized