Menu

Get Socialize

Donacija stručnih knjiga za gradišku Tehničku školu

09.11.2017 313 27 Nema komentara

Description

Živko Šukalo, mašinski inženjer u penziji, donirao je 30-ak naslova iz stručne literature Tehničkoj školi u Gradišci. Knjige koje su mu koristile tokom školovanja i rada u mašinskoj struci odlučio je da pokloni mlađim generacijama. Nada se da će učenicima dobro doći prilikom obrazovanja i usavršavanja znanja.

„Ove knjige koristio sam u toku školovanja u Srednjoj tehničkoj školi u Banjaluci, i kasnije dok sam studirao na Mašinskom fakultetu. Knjige sadrže osnovna znanja iz mašinstva i mogu poslužiti svima onima koji se školuju u ovoj struci“, rekao je Šukalo.

Iako poprilično stare, Šukalove knjige su izuzetno dobro očuvane. U Tehničkoj školi zahvalni su na donaciji. Kažu da će knjige biti od velike koristi za profesore i učenike, posebno zbog činjenice da već godinama nedostaje literature iz stručnih predmeta.

„Donacija nam puno znači, jer su u pitanju rijetki udžbenici koji se danas ne mogu naći u knjižarama. Inače je manjak literature iz svih stručnih oblasti, pa tako i iz mašinstva, te ćemo ove knjige koristiti u nastavi“, naglasio je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Tehničkoj školi u Gradišci i ranije je uručeno nekoliko donacija stručne literature. Sve knjige i udžbenici smješteni su u školsku biblioteku i redovno se koriste u nastavi.

Društvo