Menu

Get Socialize

Donskoju devet medalja u Vršcu

18.02.2020 1037 67 Nema komentara

Description

Članovi Kluba borilačkih sportova „Donskoy“ učestvovali su na turniru u brazilskoj džiudžici „Vršac open 5“. Na turniru je nastupilo 16 klubova sa 90 boraca iz Srbije, Rumunije i Republike Srpske. Donskoj je predstavljalo deset takmičara koji su se vratili sa devet medalja: tri srebrne i šest bronzanih.

„Iskreno, moglo je i bolje. Dobri smo. Dobro se nosimo sa dobrim borcima. Srbija ima jako kvalitetne borce. Rumunija isto tako. Mi ovdje nemamo s kim da se mjerimo, nemamo klubova, nemamo ligu u kojoj možemo da radimo. Zadovoljan sam rezultatom. Ostavili smo srce na borilištu, ali uvijek ima nekih stvari da se ispravi da to bude bolje“, rekao je Aleksandar Donski, trener u klubu.

U Republici Srpskoj postoje tek dva ili tri kluba koji praktikuju brazilsku džiudžicu. Zbog nedostatka  sparing partnera i takmičenja u blizini, u Donskoju su prisiljeni da neophodno iskustvo stiču na turnirima u Srbiji.

„Već smo par puta učestvovali na tom turniru u Vršcu i, stvarno, super ekipa dolazi. Bili su takmičari iz Srbije, Rumunije, Bosne. Jako utrenirani borci i bio je odličan provod“, istakao je Mile Bižić, član kluba.

Već početkom marta dobiće novu priliku za dokazivanje pošto će u Beogradu biti održan jedan od najvećih turnira brazilske džiudžice u regiji. U Donskoju željno iščekuju ovo takmičenje.

„To će biti baš jak turnir na kojem će učešće uzeti više stotina boraca iz zemalja okruženja. To će biti spektakl, još jedno novo iskustvo. Gledaćemo da se ponovo vratimo sa medaljom“, ističu u Donskoju.

Prije turnira u Beogradu, karate sekcija Donskoja će učestvovati 29. februara na turniru Srpska open u Banjaluci.

Novosti