Menu

Get Socialize

Donskoju sedam medalja u Vršcu

26.02.2019 1246 41 Nema komentara

Description

Članovi Kluba borilačkih vještina „MMA Donskoj ViN“ proteklog vikenda su bili u Vršcu na Međunarodnom turniru u brazilskoj džiudžici „Vršac open 2019“ i ostvarili sjajan uspjeh osvojivši sedam medalja. Sanjin Savanović je osvojio zlatnu medalju, Milan Kovačević, Nikola Stojaković i Bojan Golić srebrne, dok su bronze u Gradišku donijeli: Vid Đaković, Mile Bižić i Nikola Runjić.

„Ovo mi je bilo treće takmičenje na kojem sam osvojio medalju, drugu zlatnu. Takmičenje je bilo veoma kvalitetno sa puno kategorija, puno juniora. Brazilski džiudžicu raste u Srbiji i iz godine u godinu sve je ljepše“ kaže Savanović.

Turnir u Vršcu je postao nezaobilazan u kalendaru takmičenja gradiškog kluba.

„Više od 120 učesnika iz četiri države su bili ove godine u Vršcu. Takmičenje je bilo na nivou u organizaciji Kombat ViN tima iz Vršca koji je naš bratski klub i nama je postalo nezamislivo da početak godine ne rezervišemo za odlazak na to takmičenje“, rekao je Aleksandar Donski, osnivač i trener gradiškog kluba.

Brazilski džiudžicu je  borilačka vještina koja sadrži elemente džudoa i rvanja u stojećem stavu koji se potom prenose na borbu u parteru odnosno na podu. U gradiškom klubu veliku pažnju posvećuju brazilskoj džiudžici jer je ona nezamjenjivi dio MMA sporta. U Republici Srpskoj ova vještina još uvijek nema puno poklonika. Brazilski džiudžicu u Donskoju vježbaju već šest godina, no aktivnije su počeli prije dvije godine kada su postali dio porodice ViN kluba iz Beograda. Među dvadesetak boraca nalazi se i nekoliko pripadnica nježnijeg pola.

„Ja sam se pronašla u ovom sportu i ovo mi je definitivno najbolji sport. Kao mala sam gledala razna takmičenja i to me je baš privuklo“, rekla je Melisa Majser koja je prošle godine osvojila zlato u Vršcu. Njena kolegica Kristina Milutinović kaže da je prije trenirala karate, ali da sada želi da se oproba u brazilskoj džiudžici.

„Ovo je predivan sport. Jedna vrsta umjetnosti“, rekla je Kristina.

Donskoj je prethodne dvije godine organizovao turnir u brazilskoj džiudžici u Gradišci, ali ove godine će umjesto turnira biti održan seminar na kojem će govoriti majstori ove vještine iz Srbije.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!