Menu

Get Socialize

Druženje djece sa teškoćama u razvoju Gradiške i Kosova i Metohije

18.06.2019 689 34 Nema komentara

Description

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška organizovalo je druženje za 25 djece iz Udruženja roditelja dece sa poteškoćama u razvoju „Podrži me“ sa Kosova. Ovo je druga godina kako Udruženje „Podrži me“ posjećuje Republiku Srpsku, tačnije grad Prijedor, gdje su smješteni i kako kažu djeca se uvijek raduju ovom putovanju.

„Republika Srpska je naš najveći oslonac i ponos, naš zaštitni znak. Naravno, ponosimo se i gospodinom Miloradom Arlovom koji je predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije. On je pomogao mnogo porodica, mnogo bolesne djece. Stoji uz ovo Udruženje“, izjavila je Ivana Rakić, predsjednik Udruženja roditelja dece sa poteškoćama u razvoju „Podrži me“ Kosovo.

„Srećni smo jer ova posjeta prelazi u tradiciju. Prošle godine smo djecu sa smetnjama u razvoju sa Kosova i Metohije ugostili prvi put“, rekla je Slađana Radaković, direktor JU Centar „Sunce“ Prijedor.

U dvorištu crkve Svetog Vasilija Ostroškog organizovane su brojne aktivnosti i zabavni sadržaj za mališane…

„Potrudili smo se da imamo što više raznovrsnih sadržaja za djecu: motoriste, fijaker, Fazonka, likove iz crtanih filmova… Djeca sa Kosova nisu bila u mogućnosti da prisustvuju ovogodišnjoj manifestaciji „Svi smo mi dio vas“ iz određenih razloga i stoga smo se dogovorili da ovu posjetu Srpskoj iskoristimo za naknadno druženje“, naveo je Dragoslav Šinik, predjsednik Udruženja za pomoć MNRL Gradiška.

Druženju su prisustvovali predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Mališani iz kosovskog Udruženja „Podrži me“ u posjeti su Srpskoj u okviru projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i  Republike Srpske“ i u Prijedoru će boraviti do petka.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!