Menu

Get Socialize

„Duga“ i „Mrvice“ potpisali prokol o saradnji sa Kulturnim centrom

27.02.2019 567 38 Nema komentara

Description

Predstavnici Kulturnog centra Gradiška, u prostorijama ove ustanove, potpisali su protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece „Mrvice“ i  Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“.

„Ovo je šesnaesti protokol koji je Kulturni centar potpisao i koji u sebi podrazumijeva potpuno stavljanje kapaciteta ove ustanove, u administrativnom, tehničkom, poslovnom, marketiškom, medijskom smislu. Prije svega kultura je dostupna svima, jer ovim protokolom je predviđeno da svi članovi i njihove porodice imaju bepslatan sadržaj Kulturnog centra“ rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Udruženju „Mrvice“ koje je formirano na nivou RS ostvarivanje ovakve saradnje sa Kulturnim centrom mnogo će značiti posebno za događaje koje planiraju orgnaizovati.

„Imamo želju da sve što je u Banja Luci približimo i u manjim opštinama,a ovo je jedan od načina. Razmišljala sam da izložbu povodom 17. novembra ove godine predstavimo u Gradišci“ kaže Danka Mirjanić, predsjednik Udruženja prijevremeno rođene djece „Mrvice“.

Udruženje „Duga“ je i ranije sarađivalo sa Kulturnim centrom. Potpisivanjem protokola samo je potvrđena buduća saradnja koja je planirano da se realizuje već u četvrtak.

„Mi već 28. 02. kao i prošle godine oragnizujemo humanitarni koncert sa Kulturnim centrom i KUD „Kolovit“. Štampano je 1000 ulaznica a skoro sve su prodane“ rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“.

Kulturni centar Gradiška pruža pomoć u organizovanju svih humanitarnih akcija.

Protokol o saradnji i podršci Kulturni centar do sada je između ostalog potpisao sa udurženjima paraplegičara, amputiraca, gluvih i nagluvih osoba , zatim sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, Planinarskim društvom „Patrija“,Udruženjem kolekcionara i ljubitelja istorije“Denarius“ i mnogim drugim.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!