Menu

Get Socialize

Dvadesetak oldtajmera izloženo u Gradišci

25.06.2018 527 7 Nema komentara

Description

Ljubitelji oldtajmera imali su priliku pogledati izložbu starih automobila na platou ispred Kulturnog centra. Dvadesetak izlagača iz Gradiške i drugih gradova predstavilo je svoje četvorotočkaše.  Jakiša Vranješ došao je iz Kaštela u Hrvatskoj sa Mercedesom iz 1952. godine. Svog ljubimca je nabavio prije pet godina.

„Ja sam auto kompletno restaurirao. Bilo mi je potrebno oko godinu dana, a kupio sam ga u dijelovima. Koristim ga za izložbe. Kad bih ga prodavao, cijena bi bila oko 80 000 evra“, istakao je Vranješ.

Enriko Sforca iz Italije na izložbi je predstavio Mercedesa SL 560. Nakon što je automobil naslijedio od oca odlučio je da ga restaurira i vrati u život. Sada kaže da Rudi, kako je nazvao vozilo, nema cijenu.

„Srećan sam svaki put kad ga upalim. Moj auto ima dušu i ima ime, zove se Rudi. Ne želim ga prodati, jer se ljubav ne prodaje“, kaže Sforca.

Izložba oldtajmera privukla je brojne posjetioce, svih generacija. Među njima je bio i Petar Krupa, koji je 45 godina radio kao autolimar. Za oldtajmere ima samo riječi hvale.

„Ova auta imaju i srce i dušu, ovo je umjetnost. Nekada su auta bila bolja nego danas, popravak je bio mnogo lakši“, priča Krupa.

Izložbu oldtajmera u Gradišci organizovali su Zavičajni muzej i Opština Gradiška, u okviru manifestacije „Gradiško ljeto“.

„Izložba oldtajmera je po treći put upriličena u Gradišci. Imamo izlagače iz nekoliko gradova, te možemo reći da je izložba međunarodnog karaktera“, rekao je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

„Mislim da je ova izložba veoma značajna, jer građani mogu da vide nešto drugačije, i zanimljivo“, kazao je Dragutin Kovačević, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Gradiško ljeto“.

Nakon izložbe upriličen je defile oldtajmera ulicama Gradiške.

Društvo