Menu

Get Socialize

Ekipa “Market AS” pobjednik “Jelen kupa Bravo 2019” u Gradišci

29.06.2019 675 22 Nema komentara

Description

Ekipa „Market AS“ pobjednik je turnira u malom fudbalu “Jelen kup Bravo 2019“ pošto je u finalu, tek nakon izvođenja penala, rezultatom 5:4 savladala ekipu „Dvorac Bejići“ Usora. U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2.

„Imali smo težak žrijeb, svaka nam je utakmica bila bitna. Danas tri veoma jake utakmice, do samog kraja ništa se nije znalo i evo penali su odlučili da smo ove godine mi najbolji“, rekao je Vladimir Džombić, iz ekipe „Market AS“.

Vladimir Džombić je proglašen i najboljim igračem turnira u seniorskoj konkurenciji, dok je najbolji strijelac Dragan Verić, a najbolji golman Darko Milanović.

Pobjednici turnira nagrađeni su sa 7000 KM, poraženi sa 1500 KM. Pobjednik turnira izborio je i pravo nastupa na završnom turniru Jelen kupa, koji će se u avgustu održati u Banjaluci, a na kojem će nastupiti pobjednici  turnira iz Gradiške, Banjaluke, Pala, Bijeljine, Sokoca i Trebinja.

Organizator turnira, kao i prethodnih godina, je Udruženje građana „Naša Sava“.

„Svi smo veoma zadovoljni, kako kvalitetom fudbala, tako i odzivom posjetilaca na turniru. Imali smo rekordan broj učesnika na turniru: 28 ekipa u seniorskoj i 16 ekipa u juniorskoj konkurenciji. Trebalo je da se organizuje i takmičenje za veterane. Međutim, zbog manjkavosti u koordinaciji nismo uspijeli. Nadamo se da ćemo sljedeće godine uspijeti“, naveo je Mladen Majdanac, iz Udruženja građana „Naša Sava“ Gradiška.

Turnir je bio i humanitarnog karaktera. Brojni posjetioci i učesnici donirali su sredstva za Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška. Gradonačelnik Adžić je ispred Gradske uprave donirao 1000 KM.

„Gradska uprava podržava ovakve turnire. Mogu mladim sportistima i građanima Gradiške poručiti da se Gradska uprava trudi da do kraja godine sportska dvorana bude završena i predata na korištenje mladim sportistima Gradiške. Pored ljetnog turnira možda se stvore uslovi i za zimski u okviru te dvorane“, izjavio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U juniorskom finalu sastale su se ekipe „Joga“ i „Mia-Du“, a titulom pobjednika okitila se „Joga“ pobjedom 5:3. Najbolji igrač u juniorskoj konkurenciji je Duško Pepić, najbolji strijelac Marko Desančić, dok je najboljim golmanom proglašen Ivan Ilić.

Sport