Menu

Get Socialize

Električari darovali krv u Gradišci

20.07.2018 1119 10 Nema komentara

Description

Radnici Elektrokrajine iz RJ „Elektrodistribucija“ Laktaši učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Službe za transfuziju krvi u gradiškoj Bolnici. U akciji je učestvovalo 15 radnika, od kojih su neki krv dali više puta. Milan Mirjanić i Siniša Bosančić do sada su krv dali više od 20 puta i uvijek se rado odazovu ovakvim akcijama.

Redovne davaoce ove dragocjene tečnosti imaju i RJ “Elektrodistribucija” Gradiška.

„Veliki broj radnika je dobrovoljni davlac krvi. Mi ne pravimo ovakve akcije, jer redovno u kontinuitetu dajemo krv ovdje“ kaže Zoran Kuzmanović, direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška.

U gradiškoj Službi za transfuziju krvi trenutno ima dovoljno zaliha krvi. Za to su svakako zaslužne i ovakve akcije kojih će biti i u narednom periodu. „Imamo akcije policije i prva akcija na otvorenom. Uvijek nam je veća potreba za negativnim krvnim grupama, a ovakve akcije su nam značajne“ rekla je dr Tatjana Milešević Babić, transfuziolog.

Služba za transfuziju krvi Gradiška redovne akcije dobrovoljno darivanja krvi organizuje četiri puta godišnje u Kozarskoj Dubici i Srpcu, zatim akcije u kojima učestvuju pripadnici Policijske uprave i srednjoškolci.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!