Menu

Get Socialize

Februarski upisni rok u u Obrazovnom centru „Mozgalica“

15.02.2018 430 24 Nema komentara

Description

Malo igre, malo učenja.Tako izgledaju časovi u Obrazovnom centru „Mozgalica“ u Gradišci koja je sa programom SuanPan mentalne aritmetike počela u septembru prošle godine. Na časovima djeca od 5 do 14 godina misaonim putem rješavaju složene matematičke operacije.Mališani kažu da im je mentalno računanje izuzetno zanimljivo.

Kroz obrazovni centar do sada je prošlo četrdesetak djece. U centru smatraju da u dovoljnoj mjeri nije probuđena svijest roditelja o značaju i uticaju mentalne aritmetike na psihofizički razvoj djece. Međutim prednosti SuanPan mentalne aritmetike prepoznao je roditelj Vasko Stojnić, otac osmogodišnje Mile koja ovaj program pohađa od samog početka.On kaže da je zadovoljan i da se može uočiti napredak.

Program mentalne aritmetike SuanPan je obrazovno razvojni program za isticanje intelektualnih potencijala djece uzrasta od 5 – 14 godina. Namijenjen je svoj djeci i onim roditeljima koji znaju da je pravovremen uticaj na razvoj dječijeg mozga neizmjerno važan. iraju se obe hemisfere mozga istovremeno, stvaraju se i učvršćuju sinapse (neuronske veze) koje su ključne za inteligencijuProgram je organizovan tako da jednom sedmično djeca imaju tri časa po 40 minuta, u nizu od dvije pauze do 15 minuta. U okviru 3. časa izvodi se „Drama na času“ osmišljena tako da se djeca opuste, pokrenu i zabave kroz interesantne igre kojima vježbamo sitnu i krupnu motoriku, vještinu slušanja i memorijeosmišljena tako da se djeca opuste pokrenu i zabave kroz interesantne igre kojima vježbaju sitnu i krupnu motoriku , vještinu slušanja i memeorije.

Iz Obrazovnog centra „Mozgalica“ u Gradišci pozivaju djecu i roditelje da ih posjete u njihovim prostorijama u ulici Nikole Tesle broj 10, jer je u toku februarski upisni rok.

Društvo