Menu

Get Socialize

Fond gradiške biblioteke bogatiji za 100 novih naslova

02.11.2018 284 15 Nema komentara

Description

Sa ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, Narodna biblioteka Gradiška obezbijedila je oko 100 novih naslova. Police su obogaćene najtraženijim knjigama koje su čitaoci već pozajmili.

„Svake godine nastojimo da se kupi literartura koja bi pripadala svima odjeljenjima biblioteke.Recimo imamo naslove o Mihajlu Pupinu, kao i nove knjige Isidore Bjelice, Ljiljane Habjanović Đurović, Vesne Dedić i sve ono što je dosta čitano“ kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

U ovoj godini biblioteka je obnovila fond sa oko 1000 novih knjiga.Osim sa sajmova nabavila nove naslove zahvaljujući jednom projektu.

„Mi smo dobili knjige u vrijednosti od 4 000 KM uglavnom su to djela njemačkih pisaca koja su preveda na srpski jezik“ rekla je Miljkovićeva.

Fond gradiške biblioteke broji preko 70 hiljada knjiga. On se svake godine obnavlja i bogatiji je kako zbog kupovine tako i uz pomoć građana Gradiške i regiona koji poklanjaju knjige biblioteci.

Iz biblioteke podsjećaju da je radno vrijeme ustanove od 8 do 16 časova svakim radnim danom i da se u ovom zimskom periodu ne radi vikendom.

Kultura