Menu

Get Socialize

Gastro fest u Srpcu okupio 47 ekipa

02.09.2019 1059 9 Nema komentara

Description

Tradicionalna turističko-privredna i sportska manifestacija Gastro fest održana je petnaesti put. Bardačom su zamirisali riblja čorba i ostali kulinarski specijaliteti, koji su privukli posjetioce. Tzv. sajam kulinarstva okupio je 47 ekipa, koje su se takmičile u pripremanju ribljeg paprikaša i jela od piletine.

I ovogodišnji 15.Gastro fest potvrdio je da opština Srbac ima bogatu turističku i gastronomsku ponudu. Organizator ove manifestacije bila je lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj opština Srbac.

„Prije petnaest godina počeli smo da ovo organizujemo sa ciljem promocije sportsko rekreativnog centra Bardača, same opštine i dvije glavne privredne grane to su proizvodnja ribe i piletine. Svake godine manifestacija je sve bolja i svake godine uvodimo neke novine“ rekla je Radisava Šuščević, direktor Turističke organizacije Srbac.

„Ovo je već dokazan način promocije turističkog potencijala opštine Srbac, jedan vrhunski način i turizma i privrede“ kaže Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac.

Na Baradači je organizovana izložba tradicionalne hrane,  koju su pripremale vrijedne srbačke domaćice. Nisu izostali ni kulturno-zabavni sadržaji. Gastrofest je upotpunio i mini sajam na kojem su se predstavili proizvođači hrane, rakije, vina, te tvorci različitih rukotovorina.

Uncategorized