Menu

Get Socialize

Gimnazijalci prikupljali pomoći za socijalno ugroženo

23.12.2020 1073 37 Nema komentara

Description

U okviru obilježavanja Nedjelje solidarnosti Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška organizovala je aktivnosti prikupljanja pomoći za socijalno ugroženo stanovništo. Ovoj akciji i ove godine odazvali su se gradiški gimnazijalci. Među njima su bili Vuk Kukolj, Lana Šokčević i Dalibor Šmitran.

Ovo je bila prilika da gimnazijalci, ali i ostali učenici daju svoj doprinos i na taj način pomognu onima kojima je pomoć potrebna. U školi kažu da su zadovoljni odazivom, te da su u akciji pored učenika, učestvovali i profesori.

„Zbog trenutne situacije prikupljali su novčana sredstva i učenici iz sekcije omladine Crvenog krsta i prve pomoći otišli i kupili proizvode. Ove godine učenici su izrazili želju da posjete porodice kojima će uručiti pakete sa proizvodima“ kaže Milena Šmitran, profesor Gimnazije Gradiška.

Iz Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška kažu da su se sve škole odazavle i uključile u ovu akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugroženo stanovništo.

Iz gradiškog Crvenog krsta ističu da se broj porodica kojim je potrebna ovakva pomoć povećao, te da prema njihovoj evidenciji ima oko 150 socijalno ugroženih porodica.

Nedjelja solidarnosti i kampanja Crvenog krsta Republike Srpske pod sloganom „Budimo solidarni – i podijelimo odgovornost“,  trajala je od 15. do 21. decembra ove godine.

Uncategorized