Menu

Get Socialize

Gimnazijalka Ana Marija Slijepčević osvojila drugu nagradu na literarnom konkursu Crvenog krsta RS

07.06.2019 773 26 Nema komentara

Description

Učenica prvog razreda gradiške Gimnazije, Ana Marija Slijepčević, osvojila je drugu nagradu na literarnom konkursu Crvenog krsta Republike Srpske na temu „Ljubav – Šta volite kod Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca“.

Ana Marija je pisala o najbitnijem dijelu Crvenog krsta, a to su ljudi. Takođe, ona je član Kluba mladih Crvenog krsta Gradiška. Ispričala je šta ju je najviše podstaklo da se pridruži ovoj organizaciji: „Ljudi koji se bave ovim poslom su stručni, zanimljivi, uče nas kroz teoriju i praksu. Smatram da je ovo neophodno da zna svaki čovjek. Nagrada mi mnogo znači. Drago mi je što sam član Crvenog krsta i što sam imala priliku da pišem i kažem nešto dobro o tome.“

„Njen rad je zaista zaslužio nagradu. Takvo zrelo razmišljanje, takva poređenja su u velikom kontrastu sa njenim vršnjacima, koji se zanimaju samo sa društvenim mrežama. Ona nas je vratila onom najvažnijem, a to je humanost i pomaganje ljudima“, rekla je Snežana Kočić, v.d. direktora Gimnazije Gradiška.

Pored Ana Mariji, diploma i nagrada uručena je i njenom mentoru, profesorici Mileni Šmitran, koja vodi sekciju Crvenog krsta. Šmitranova je navela da se u okviru sekcije učenici edukuju iz svih oblasti crvenog krsta i prve pomoći, što je veoma značajno: „To je nešto što je neophodno svaki dan. Ukoliko bi se našli u situaciji da je neko povrijeđen, oni će biti spremni da pomognu i ukažu bilo kakvu pomoć.“

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška ima odličnu saradnju sa mladim ljudima koji su članovi Kluba mladih ili podmlatka Crvenog krsta i aktivno učestvuju u svim aktivnostima ove organizacije.

Nagradni konkurs za izradu literarnih i likovnih radova, Crveni krst Republike Srpske raspisao je povodom Nedjelje Crvenog krsta.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!